Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačane mjere sigurnosti

Egipat: Naoružani policajci i agenti u civilu postavljeni oko crkava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske vlasti pojačale su mjere sigurnosti oko crkava, nakon što je u novogodišnjoj noći u samoubilačkom bombaškom napadu na koptsku crkvu u Aleksandiji poginula 21 osoba, dok ih je skoro stotinu ranjeno.

Ministarstvo unutarnjih poslova rasporedilo je oko crkava više teško naoružanih policajaca i agenata u civilu, a na prilazima postavljene su cestovne prepreke. Automobilima je prema najnovijoj odredbi zabranjeno parkiranje u blizini crkava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ponovno posvetiti ili ne? Panika nakon seksa u crkvi: Muškarac na sudu, svećenici vijećaju što napraviti s oltarom Slika nije dostupna TRADICIONALNA ČESTITKA Papa Franjo obratio se vjernicima: ''Neka ovo bude prilika za sve da otkriju obitelj kao kolijevku života i izvor mira''

Prema izvješćima medija, na jugu zemlje je privedeno stotinjak osumnjičenih osoba, ali bez navođenja pojedinosti. U nedjelju je, prema naputku ministra obrazovanja Ahmeda Zakija Badra, u svim školama i sveučilištima održana minuta šutnje za žrtve bombaškog napada. Nastavnicima je rečeno da na satovima moraju govoriti o nacionalnom jedinstvu i prenijeti vladino stajalište da je napad u Aleksandriji bio 'teroristički, a ne vjerski napad'.

>> 'Odgovornima za taj barbarski i gnjusan čin se treba suditi'

>> Bombaški napadi u Egiptu i Nigeriji, 6 mrtvih u tornadu u SAD-u

Kršćani čine oko 10 posto egipatskog stanovništva koje broji 79 milijuna ljudi. Kopti se pripremaju za skorašnju proslavu Božića po julianskom kalendaru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene