Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava novogodišnja noć

Bombaški napadi u Egiptu i Nigeriji, 6 mrtvih u tornadu u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bombaškim napadima u Egiptu i Nigeriji poginulo je više od 20 osoba, a u Sjedinjenim Američkim Državama novogodišnje slavlje ugrozile su loše vremenske prilike u kojima je također bilo poginulih.

Dvadeset i jedna osoba ubijena je u novogodišnjoj noći u napadu automobilom bombom ispred kršćanske crkve u egipatskom gradu Aleksandriji, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

Eksplozija, za koju za sada nitko nije preuzeo odgovornost, odjeknula je pola sata nakon ponoći dok su vjernici izlazili iz crkve Sidi Bešr u Aleksandriji. Ranjene su 43 osobe.

Nakon eksplozije došlo je do prosvjeda kršćana na ulicama Aleksandrije i zatim do sukoba skupina kršćana i muslimana koji su jedni druge gađali kamenjem. Zapaljeno je nekoliko automobila. Policija je morala suzavcem rastjerati mnoštvo s ulica i situacija se do jutra smirila.

Egipat je pojačao sigurnost oko kršćanskih crkava pošto je u studenome jedna skupina povezana s iračkom Al-Kaidom zaprijetila da će ih napasti.

>> Novi napadi na kršćane u Iraku: Najmanje dvije osobe poginule

U Abuji, glavnom gradu Nigerije u eksploziji je poginulo nekoliko osoba. Reuters je izvijestio, pozivajući se na policijske izvore da su poginule najmanje četiri osobe i da ih je ozlijeđeno desetak. BBC navodi, pozivajući se na vojne izvore, da je poginulo najmanje 11 osoba, a nigerijska televizija javlja da je poginulo 30 osoba. Nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan za eksplozije je okrivio islamističku skupinu koja je preuzela odgovornost za bombaški napad na Badnjak u središnjoj Nigeriji u kojem je poginulo najmanje 80 osoba.

U južnom i središnjem djelu Sjedinjenih Američkih Država u petak je poginulo najmanje šest osoba u snažnom nevremenu i tornadima. Troje ljudi poginulo je u tornadu u sjeverozapadnom Arkansasu a još su tri slučaja pogibelji prijavljena su u pograničnom Missouriju.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene