Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peti predsjednik

Egipat: Morsi prisegnuo pred visokim ustavnim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamist Mohamed Morsi postao je peti predsjednik Egipta i prvi predsjednik koji je izabran na slobodnim izborima nakon što je u subotu položio službenu prisegu pred visokim ustavnim sudom.

Morsi je na dužnosti naslijedio Hosnija Mubaraka, svrgnutog s vlasti u pobuni prošle godine. 'Danas je egipatski narod postavio temelje novog života, potpune slobode, prave demokracije', rekao je Morsi u kratkom govoru prilikom polaganja prisege u kojoj je obećao da će poštivati ustav i zakon i štititi interese naroda.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

>> Morsi: Bit ću predsjednik svih Egipćana

Morsi, pripadnik Muslimanske braće, je prvi islamist u najvišim egipatskim političkim krugovima i prvi egipatski predsjednik koji ne dolazi iz vojnih krugova.

On je pobijedio svog protukandidata Ahmada Šafika, bivšeg predsjednika vlade u vrijeme Hosnija Mubaraka, u drugom krugu predsjedničkih izbora održanih 16. i 17. lipnja.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene