Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipatsko predsjedništvo objavilo je da diplomatski napori nisu riješili političku nestabilnost i upozorilo da će za posljedice biti odgovorno Muslimansko bratstvo svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija.


U priopćenju ureda prijelaznog predsjednika Adlija Mansura navodi se kako je razdoblje međunarodnih napora koji su počeli prije deset dana 'danas završilo'.

Država drži Muslimansko bratstvo potpuno odgovorim za 'propast tih napora i za budući razvoj događaja kao posljedice tog neuspjeha, a koji je povezan s kršenjem zakona i ugrožavanjem sigurnosti građana', dodaje se.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Globalna podrška novinarima Al Jazeere! Slika nije dostupna Novi krvavi sukobi u Egiptu, najmanje 50 smrtno stradalih

>> Egipatska kriza: Vojni zapovjednik se sastao s islamistima

Neuspjeh diplomatskih akcija povećava nestabilnost i mogućnost krvoprolića u najvećoj arapskoj državi koja ima potpisani mirovni ugovor s Izraelom i kontrolira plovidbu Sueskim kanalom.

Tisuće pristaša Mursija, kojega je vojska svrgnula 3. srpnja, već pet tjedana prosvjeduju na dva mjesta u Kairu tražeći njegov povratak na vlast. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook