Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska banka za obnovu i razvoj dat će do 500 milijuna eura bankama partnerima za kreditiranje u poplavljenim krajevima Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i tako pomoći poduzetnicima, objavljeno je u srijedu.


Ta su sredstva osigurana u sklopu IV. okvira za zapadni Balkan i Hrvatsku (WBFF IV) koji je osmišljen tako da udovolji potencijalnim zahtjevima za dodatno financiranje zbog nedavnih poplava u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, kaže se u EBRD-ovu priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Katastrofalne poplave u Srbiji i BiH Slika nije dostupna VIDEO 'Kad su prve dvije kuće krenule, ne znate što bi! Suza suzu goni!'

Europska unija, Svjetska banka i Ujedinjeni narodi surađuju s vlastima poplavljenih zemalja ne bi li u idućih nekoliko tjedan bio pripremljen izvještaj o procjeni štete.

Crveni križ: S novcem postupamo odgovorno

WBFF IV će osigurati kreditne linije, kao i kapital, hibridne instrumente i jamstva lokalnim bankama i nebankovnim financijskim institucijama u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, na Kosovu te u Crnoj Gori i Srbiji za kreditiranje mikro, malih i srednjih poduzetnika te privatnih zajmoprimaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook