Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Skok broja zaraženih

Ebola se opet ubrzano širi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u epidemiji ebole porastao je na 5.420 od 15.145 slučajeva zaraze u osam zemalja, priopćila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koja kaže i da se smrtonosni virus i dalje brzo i intenzivno prenosi u Sierra Leoneu.

Brojke do 16. studenoga predstavljaju skok od 243 mrtva i 732 slučaja od onih objavljenih prošloga petka, a broj zaraza je i dalje veći nego što se prijavljuje, rekoa je WHO.

Pročitajte i ovo Ebola hara Kongom (Foto: AFP) Šokantna svjedočanstva Žene u ovoj afričkoj zemlji cjepivo protiv strašne bolesti mogu dobiti jedino u zamjenu za seks Gotovo 100 djece preminulo od ebole (Foto: AFP) Kriza u Kongu Epidemija ebole širi se velikom brzinom: Smrtnost raste, broj zaraženih sve veći

U Sierra Leoneu prošli su tjedan evidentirana i potvrđena 533 nova slučaja zaraze, a od prošlog petka bolesti je podleglo 63 zaraženih. Najviše je novih slučajeva zabilježeno u glavnome gradu Freetownu, čak 168.

Džihadisti žele koristiti ebolu kao oružje te ubijati civile otrovnim iglama

Kubanski liječnik zaražen virusom ebole u ovoj zemlji u idućih će 48 sati biti prebačen u Švicarsku te hospitaliziran u Ženevi, izvijestile su švicarske vlasti.

Osim u Sierra Leoneu, bolest se brzo širi u Gvineji te u Liberiji u nekoliko ključnih regija, rekao je WHO navodeći N'Zerekore i Macentu u Gvineji i Montserrado u Liberiji. Samo 13 posto pacijenata s ebolom u Sierra Leoneu je u izolaciji, pokazuju njegove brojke.

Preostali slučajevi zabilježeni su u Maliju, Nigeriji, Senegalu, Španjolskoj i SAD-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene