Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je izrekao kaznu od osam godina zatvora Gordanu Đuriću, bivšem pripadniku policije bosanskih Srba, optuženu za sudjelovanje u ubojstvu više od dvije stotine Hrvata i Bošnjaka s prijedorskog područja.


Đurić je dio skupine od osam optuženika za zločin na Korićanskim stijenama na obroncima planine Vlašića, gdje je u kolovozu 1992. zaustavljen konvoj kojim su prema Travniku prevoženi Hrvati i Bošnjaci koje su snage bosanskih Srba prije zarobile i držale u koncentracijskim logorima. Zatočenici, koji su navodno vođeni na razmjenu, istjerani su iz autobusa te strijeljani, a njihova su tijela bačena u provaliju. Razmjerno blaga kazna koju je Đurić dobio za sudjelovanje u tom zločinu rezultat je činjenice da je on priznao krivnju i obvezao se da će u nastavku suđenja ostalim okrivljenicima biti svjedok optužbe. (Hina)

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Slika nije dostupna Uhićen zapovjednik odgovoran za zločin nad Hrvatima u Trusini