Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u srijedu na tiskovnoj konferenciji u Parizu da će njegova zemlja biti "oprezna" glede priznanja neovisnosti Kosova i da će poštovati "europsku dinamiku" po tom pitanju.


"Treba biti oprezan i držati se europske dinamike" u svezi s priznanjem neovisnosti Kosova koja je proglašena 17. veljače, rekao je Đukanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Crna Gora: Kazneno prijavili Berlusconija i Đukanovića Slika nije dostupna Lukšić i službeno mandatar Vlade Crne Gore

"Moramo biti oprezni iz dvaju razloga", rekao je. "Prvo, veza između Crne Gore i Srbije je posebna zbog naše neovisnosti, rješenja koje Beograd nije prihvatio. Drugo, Crna Gora je višeetnička država s 30 posto Srba, sedam do osam posto Albanaca, te bošnjačkom i hrvatskom manjinom", rekao je.

Premijer je ocijenio da je "važno njegovati tu sliku multietničke zemlje", kao što je "važno očuvati stabilnost" Crne Gore kako bi se "pridonijelo stabilnosti Balkana".

Ističući da njegova zemlja "želi biti dio Europske unije", ustvrdio je da će Crna Gora "pratiti EU u svezi sa svim pitanjima, pa i s pitanjem Kosova".