Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO Vatra je gutala sve pred sobom, tisuće ljudi pozvano na evakuaciju! Što se događalo u trenutku izbijanja požara, jesu li oni opet krivi?

Požar u Kaliforniji
Požar u Kaliforniji Foto: Afp
Dvije su osobe poginule u požaru koji je buknuo zbog velikih vrućina u južnoj Kaliforniji, prisiljavajući stotine stanovnika na bijeg.

Požar je izbio u blizini grada Hemeta jugoistočno od Los Angelesa i zahvatio je više od 1600 hektara veliko područje. Izgorjelo je desetak zgrada, a škole u okolici su zatvorene.

Pročitajte i ovo Lava dosegnula kuće u Grindaviku Najgori mogući scenarij VIDEO Zbog erupcije evakuiran grad na Islandu: Lava stigla do kuća, glavna cesta prema gradu je odsječena Slika nije dostupna Apokalipsa u Kaliforniji Munje izazvale stotine požara, vatrogasci na rubu snaga: Gori megapožar veličine 10 Manhattana

Na evakuaciju je pozvano više od 5000 stanovnika, a vlasti upozoravaju na mogućnost prekida opskrbe električnom energijom.

Također, jedna je osoba hospitalizirana zbog teških opeklina.

"Požar se širio vrlo brzo, prije nego što su vatrogasci uopće stigli na mjesto događaja, rekao je u ponedjeljak Richard Cordova, glasnogovornik vatrogasaca.

 

 

Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok požara, a zanimljivo tvrtka za opskrbu električnom energijom Southern California Edison prijavila je kvar u trenutku izbijanja požara na tom području. Ta je tvrtka već platila milijarde dolara zbog požara u Kaliforniji koje je izazvala njezina loša infrastruktura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene