Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od otvaranja Kaesonga

Dvije Koreje bezuspješno pregovarale o zajedničkoj industrijskoj zoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna i Južna Koreja ni nakon nove runde pregovora nisu uspjele postići dogovor o ponovnom otvaranju industrijskog kompleksa Kaesonga.

Dvije Koreje ni u ponedjeljak se nisu uspjele dogovoriti o otvaranju industrijskog kompleksa Kaesong, koji je prerastao u najbitniji čimbenik za smirivanje napetosti na poluotoku, objavilo je južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te" Slika nije dostupna Postignut kompromis 40 SATI MARATONSKIH PREGOVORA Južna Koreja prekinula propagandni rat

Unatoč trima uzastopnim neuspjesima, Sjeverna i Južna Koreja ipak su odlučile ponovno se sastati, dodalo je ministarstvo. Datum sljedećeg sastanka bit će objavljen kasnije.

>> Dvije Koreje dogovorile se o ponovnom otvaranju industrijske zone

Posljednji pregovori su organizirani u Kaesongu, koji je Pjongjang samovoljno zatvorio početkom travnja, u trenucima najveće napetosti na korejskom poluotoku.

I sjever i jug žele ponovno pokrenuti proizvodnju u tom industrijskom parku, koji je presudan i za sjevernokorejsko gospodarstvo, ali i za južnokorejske poduzetnike koji su izgubili stotine milijuna dolara nakon odlaska 53.000 sjevernokorejskih radnika.

Pregovori su pokrenuti nakon nekoliko mjeseci snažnih napetosti na korejskom poluotoku, prije svega zbog prijetnji Sjeverne Koreje, čije je gospodarstvo pogođeno pojačanim sankcijama UN-a nakon nuklearnog pokusa u veljači. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene