Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvode vježbe

VIDEO Dvije zrakoplovne nesreće u samo dva dana, poginulo pet marinaca: Vojni avion i helikopter pali u manje od 48 sati na istom području

MV-22 Osprey
MV-22 Osprey Foto: Afp
Helikopter američke mornarice srušio se u blizini granice između Kalifornije i Arizone samo dan nakon pada aviona marinskog korpusa MV-22 Osprey u kojemu je poginulo svih pet članova posade.

Helikopter američke mornarice srušio se u četvrtak poslijepodne, potvrdio je Naval Air Facility El Centro. Mjesto nesreće je oko 80 kilometara sjeverno od Yume u Arizoni.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se

Do nesreće je došlo samo dan nakon što je pet marinaca poginulo u padu MV-22 Osprey na istom području, u obližnjem okrugu Imperial u Kaliforniji.

"Primili smo izvješća da se vojni zrakoplov srušio oko 80 kilometara sjeverno od Yume, AZ", napisao je ranije Naval Air Facility El Centro na svojoj Facebook stranici.

"Federalni vatrogasci i drugi lokalni hitni službenici, uključujući Reach, kreću na mjesto događaja", dodaju. 

Vatrogasci su pozvani na autocestu 78 u blizini Palo Verdea u 17:43 po lokalnom vremenu, nakon dojave o padu vojnog zrakoplova, potvrdio je za Los Angeles Times predstavnik vatrogasne službe okruga Imperial.

Srušio se na poligon za obuku

Mornarica je pola sata kasnije objavila naknadno priopćenje, rekavši da je zrakoplov identificiran kao jedan od njihovih helikoptera i da se srušio na poligon za obuku.

"Prema našim prvim izvješćima, sva četiri člana posade preživjela su nesreću. Jedan od njih zadobio je ozljede koje nisu opasne po život i prevezen je u lokalnu bolnicu", rekao je zapovjednik Zach Harrell iz mornaričke zračne postaje Sjeverni otok u San Diegu.

Druga nesreća u dva dana

Ovo je druga nesreća u okrugu Imperial u dva dana. U srijedu poslijepodne, MV-22 Osprey koji je pripadao 3. krilu marinskih zrakoplova srušio se u blizini zajednice Glamis, oko 45 kilometara od granice između SAD-a i Meksika.

Svih pet osoba koje je sudjelovalo u trenažnom letu je poginulo.

"Suprotno izvješćima na društvenim mrežama i ranim radijskim pozivima hitnih službi s mjesta događaja, na brodu nije bilo nuklearnih materijala", rekla je Sarah Marshall, glasnogovornica 3. krila marinskih zrakoplova.

Američka mornarica i marinci već nekoliko tjedana izvode vježbe na poligonu okruga Imperial, u pustinji na granici između Kalifornije i Arizone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene