Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko Tripolija

Dvadeset mrtvih u sukobima u glavnoj zračnoj luci Libije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 20 osoba je ubijeno u ponedjeljak u sukobima snaga sigurnosti i jedne oružane skupine koja je izvela napad u međunarodnoj zračnoj luci Mitiga, blizu glavnog grada Libije Tripolija, javile su vlasti.

Neidentificirani napadači su pokušali osloboditi "teroriste koji pripadaju organizacijama Islamska država, Al-Kaida i drugima", koji su u zatvoru u zračnoj luci, navela je vlada nacionalnog jedinstva (GNA) Fajeza al-Saraja u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Iako se sigurnosno stanje u Tripoliju popravilo posljednjih mjeseci, sporadični sukobi izbijajaju u području zračne luke Mitiga, poprištu borbe utjecaja između oružanih milicija koji nameću svoje zakone u zemlji u kojoj vlada kaos nakon pada diktature Moamera Gadafija 2011.

"Stanje u zračnoj luci Mitiga je sada pod kontrolom", prema kratkom priopćenju snage al-Radaa, zadužene za sigurnost zračne luke.

Prema ministarstvu zdravlja 20 osoba je ubijeno u nasilju a 63 osobe su ranjene, od kojih tri teško. Nije precizirano radi li se o civilima ili vojnicima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene