Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok za zajednicu

Poplave u Australiji: Pronađeno dvoje mrtvih, materijalna šteta oko 33 milijuna dolara, jaka kiša se nastavlja

Poplave u Australiji (Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP)
Poplave u Australiji (Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP) Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP
Aktualno Galerija Poplave u Australiji (Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP) Poplave u Australiji (Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP) Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP Poplave u Australiji (Foto: STR / AFP) Poplave u Australiji (Foto: STR / AFP) Foto: STR / AFP Poplave u Australiji (Foto: STR / AFP) Poplave u Australiji (Foto: STR / AFP) Foto: STR / AFP +0 Poplave u Australiji (Foto: STR / AFP) Galerija 1/4 >>
Australske vlasti izvukle su tijela dvojice muškaraca iz odvodnje oborinskih voda tijekom čišćenja nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile sjeveroistočnu saveznu državu Queensland, objavila je policija u utorak.

Nekoliko dana jakih kiša u gradu Townsvilleu uzrokovalo je gubitke u osiguranju imovine od oko 33 milijuna dolara, pokazale su procjene, a hidrometeorolozi napominju kako će se jaka kiša nastaviti u nekim dijelovima te regije.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

"Tijela smo pronašli oko podneva i već su identificirana", priopćila je policija, bez otkrivanja uzroka smrti. Više od 1100 ljudi evakuirano je u ponedjeljak, a na ulicama su primjećeni krokodili i zmije.

"Kako se voda povlači i kako se pomičemo od faze reakcije do faze oporavka, nastupit će veliki šok za zajednicu", rekao je premijer Scott Morrison novinarima u Townsvilleu.

"Kako se budu vraćali svojim domovima, procijenit će štetu na svojim domovim. Da, postoji i fizički gubitak, no postoji i mentalni šok te privikavanje na njega", dodao je Morrison. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene