Australija se bori s poplavama, zbog čega je evakuirano više od 20.000 ljudi.

Galerija


Nakon velikih vrućina, sjeveroistok Australije bori se s poplavama. Velik dio grada Townsvillea u državi Queensland je poplavljen. Stanovnici su ostali bez struje, a mnogi su spas od vode morali potražiti na krovovima kuća.

Vezani članci Poplave u Australiji (Foto: Handout / QUEENSLAND FIRE AND EMERGENCY SERVICES / AFP) Poplave u Australiji: Pronađeno dvoje mrtvih, materijalna šteta oko 33 milijuna dolara, jaka kiša se nastavlja Ilustracija (Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL) Što smo to učinili planetu? Siječanj u Australiji najtopliji od 1910., u SAD-u zbog hladnoće umrla 21 osoba

Jaka kiša prisilila je vlasti da otvore brane na rijeci Ross kako bi se smanjio pritisak, oslobađajući oko 1900 kubičnih metara vode u sekundi nizvodno.

"Rijeka Ross nastavit će rasti. Očekujte još veće poplave u Townsvilleu", upozorili su meteorolozi, prenosi CNN. Stotine domova u Townsvilleu već su evakuirane, ali poplave prijete još 20.000 kućanstava. "Ako ne morate, ne izlazite na ceste", upozoravaju dežurne službe. Građani dojavljuju da su na ulicama viđeni krokodili i zmije.