Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci na terenu

Dva snažna potresa pogodila Kinu: Poginulo 11, ozlijeđeno najmanje 122 ljudi

Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 3
Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 2 Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 3 Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Strašan potres u Kini (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/3 >>
Broj mrtvih u dva snažna potresa u Kini narastao je u utorak na 11, ozlijeđenih je zasad 122, a spasioci su neke preživjele uspjeli spasiti iz ruševina, priopćili su državni mediji.

Jugozapadnu kinesku pokrajinu Sečuan kasno u ponedjeljak pogodila su dva potresa u razmaku od otprilike pola sata, a podrhtavanje se osjetilo u ključnim gradovima regije, među kojima i u pokrajinskom glavnom gradu Chengduu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Niz naknadnih udara Snažan potres na granici Kine i Kirgistana: Ima ozlijeđenih, oštećeni su kuće i vlakovi Potres u Kini Potres u Kini FOTO/VIDEO Pokrenuta klizišta, sela zatrpana, ljudi se smrzavaju pod ruševinama: Najsmrtonosniji potres u desetljeću pogodio Kinu

Fotografije objavljene na društvenim mrežama državnih medija pokazuju ljude koji su istrčali na ulice, dok su na nekim građevinama vidljive pukotine uzrokovane trešnjom.

Prema podacima Američkog geološkog instituta, nakon potresa magnitude 5,9 uslijedio je manji, magnitude 5,2, oba na dubini od deset kilometara i s epicentrom nedaleko od okruga Changning.

Kineska državna televizija objavila je da su spasilačke ekipe nedaleko od epicentra, koji se nalazi u većinski ruralnom području, uspjele izvući preživjele ispod ruševina.

U svibnju 2008. Sečuan je pogodio snažan potres koji je odnio gotovo 70 tisuća ljudskih života. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene