Broj mrtvih u dva snažna potresa u Kini narastao je u utorak na 11, ozlijeđenih je zasad 122, a spasioci su neke preživjele uspjeli spasiti iz ruševina, priopćili su državni mediji.

Galerija


Jugozapadnu kinesku pokrajinu Sečuan kasno u ponedjeljak pogodila su dva potresa u razmaku od otprilike pola sata, a podrhtavanje se osjetilo u ključnim gradovima regije, među kojima i u pokrajinskom glavnom gradu Chengduu.

Vezani članci Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC) Novi potres u Kaliforniji: Bio je deset puta jači nego dan ranije, kuće su se stresle, izbili požari, ozlijeđen vatrogasac Potres u Kaliforniji (Foto: EMSC) Snažan potres pogodio južnu Kaliforniju, podrhtavanje se osjetilo i u Los Angelesu: "Pod nam se naborao, lusteri se i dalje njišu"

Fotografije objavljene na društvenim mrežama državnih medija pokazuju ljude koji su istrčali na ulice, dok su na nekim građevinama vidljive pukotine uzrokovane trešnjom.

Prema podacima Američkog geološkog instituta, nakon potresa magnitude 5,9 uslijedio je manji, magnitude 5,2, oba na dubini od deset kilometara i s epicentrom nedaleko od okruga Changning.

Kineska državna televizija objavila je da su spasilačke ekipe nedaleko od epicentra, koji se nalazi u većinski ruralnom području, uspjele izvući preživjele ispod ruševina.

U svibnju 2008. Sečuan je pogodio snažan potres koji je odnio gotovo 70 tisuća ljudskih života. (Hina)

Ovako izgleda zgrada Hrvatskog sabora s dvorišne strane: Fasada otpada u komadima, na prozorima različita stakla...