Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJAVLJENO POGORŠANJE VREMENA

FOTO/VIDEO Prizori koji slamaju srca: Rana zimska oluja zatrpala gradove s gotovo dva metra snijega, dva života ugašena

Aktualno Galerija "Oluja jezera" u SAD-u - 1 Foto: Afp "Oluja jezera" u SAD-u - 2 Foto: Afp "Oluja jezera" u SAD-u - 3 Foto: Afp "Oluja jezera" u SAD-u - 4 Foto: Afp +2 Galerija 1/7 >>
Rana zimska oluja s tzv. efektom jezera u petak je nanijela jak snijeg na dijelove zapadne savezne države New York u SAD-u, uz prijavljena najmanje dva smrtna slučaja, prekide putovanje te najave da će se "ledeni prah" povećati tijekom vikenda.

Oluja, koja je puhala s jezera Erie i Ontario, nanijela je do metar i pol, pa i više snijega, a vlasti su priopćile "kako se čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanog udara zbog prenaprezanja tijekom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Erie".

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak, mnogo prije početka zime 21. prosinca.

Kathy Hochul, guvernerka američke savezne države New York, je u četvrtak navečer proglasila izvanredno stanje za 11 okruga na zapadu New Yorka

U jednom od njih od četvrtka je zbog snježnih oluja zabranjena vožnja, a u petak se u gradu Buffalu nije održala nastava te su otkazani letovi. Očekuje se da će u nedjelju u Buffalo pasti do 1,2 metra snijega i da će vidljivost povremeno biti gotovo nikakva.

Pročitajte i ovo Klimatske promjene, ilustracija SAMIT U EGIPTU Bliži se COP27, može li se stati na kraj globalnom zatopljenju? "Nalazimo se u prijelomnom trenutku"

Pročitajte i ovo Uragan Ian na Floridi ČETVRTA KATEGORIJA VIDEO Uragan Ian silovito se obrušio na Floridu, domovi gotovo potpuno potopljeni: "Ovo je oluja o kojoj ćemo razgovarati još puno godina"

Oluja s efektom jezera izazvala je sporadične nalete jakih oborina tijekom dana, zatrpavši neka područja snijegom od nekoliko stopa, a očekuje se da će potrajati do nedjelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Do petka navečer meteorološka služba izvijestila je o 1,7 metara snijega izmjerenog u selu Orchard Park u okrugu Erie, 25 kilometara južno od Buffala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene