Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U KARLOVCU

FOTO/VIDEO Pontonski most koji se odvojio od obale postao je atrakcija: Ljudi ga obilaze, fotografiraju...

Aktualno Galerija Pontonski most u Karlovcu - 1 Pontonski most u Karlovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pontonski most u Karlovcu - 2 Pontonski most u Karlovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pontonski most u Karlovcu - 3 Pontonski most u Karlovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pontonski most u Karlovcu - 4 Pontonski most u Karlovcu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +8 Pontonski most u Karlovcu - 5 Galerija 1/13 >>
Nakon što je snažno nevrijeme u petak pogodilo nekoliko hrvatskih gradova, u večernjim satima na rijeci Korani pontonski most odvojio se od obale i postao pravi hit među lokalnim stanovnicima.

U petak navečer, nakon snažnog nevremena i bujičnih poplava diljem Hrvatske, pontonski most na Korani odvojio se od obale i zarotirao za 180 stupnjeva te je plutao prema starom drvenom mostu.

Dan kasnije ponton je postao svojevrsna atrakcija u Karlovcu. Obilaze ga ljudi, fotografiju ga i raspravljaju kako bi oni taj problem riješili. Iz Grada Karlovca ranije su zamolili građane da ne prilaze pontonskom mostu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Nacionalnom parku Paklenica SNAŽNO NEVRIJEME VIDEO/FOTO Izdana nova upozorenja: Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm

Most privezan je zahvaljujući brzoj intervenciji karlovačkih vatrogasaca i HGSS-ovaca. Nadaju se da će sajle izdržati jer je most težak oko 40 tona, a vodostaj Korane i dalje raste. Zaustavio se u blizini starog drvenog mosta i tako je izbjegnut najgori scenarij – njihov sudar. Sanacija će se nastaviti kad vremenski uvjeti budu dopuštali.

"Zavezali smo za ova stara debela stabla. Nadamo se da će to izdržati, ali i most se sam drži na donjim sajlama jer je bio usidren i uzvodno i nizvodno. Iz nepoznatog razloga su sajle uzvodno popucale", rekao je Roland Puljak iz Javne vatrogasne postaje Karlovac.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić, novinarka Nove TV Štete na Krku i u N. Vinodolskom Poplavljeni podrumi, garaže, trgovine: "U 10 minuta je buknulo sa svih strana, iz jedne sobe, kroz vrata"

"To što smo mi napravili u ovom trenu je veliko opterećenje na te fiksirane točke. Struka, inženjeri koji se inače bave time i firme koje su zadužene za to, moraju izaći s određenim rješenjem", rekao je Matija Kranjčević, pročelnik HGSS-a Karlovac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene