Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponavljaju analize

Dva mjeseca nakon nestanka: Jesu li uopće tražili MH370 na pravom mjestu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prošli tjedan znatno smanjeno područje potrage za nestalim Boeingom ono će ponovno biti prošireno budući da nadležni nisu 100 posto sigurni jesu li tražili na pravom mjestu.

Dva mjeseca nakon nestanka zrakoplova Malaysia Airlinesa nismo ništa bliže njegovo pronalasku no što smo bili prvi dan potrage. Svi do sad prikupljeni podaci ponovno će biti analizirani kako bi se utvrdilo je li se uopće tražilo na pravom mjestu.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

'Ovo je vrlo osjetljivo pitanje i trebamo pregledati sve podatke, sve do sad napravljene analize kako bismo bili sigurno da nije bilo nikakvih grešaka', rekao je šef potrage Angus Houston.

Međunarodni tim istražitelja od srijede se baca na novu analizu dok se potraga nastavlja na udaljenom području na kojeg je pala sumnja zbog posljednjih satelitskih podataka i izračuna putanje te podataka o tome gdje je zabilježen signal nečega što bi mogla biti crna kutija, piše NBC.

U nestalom zrakoplovu bilo je 2 tone nepoznatog tereta

Matematičke izračune radili su stručnjaci tvrtke Inmarsat, no i oni su sami priznali da nisu 100 posto sigurni da su izračuni točni, no dodaju kako su to jedini podaci prema kojima se može raditi.

Prema najnovijem dogovoru potraga će se proširiti u odnosu na dosadašnju te će morsko dno biti još detaljnije pretraženo. Pretraga morskog dna mogla bi potrajati i godinu dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene