Dva civila ubijena su u subotu u središtu Donecka nakon topničke paljbe.


Njihova su tijela pokrivena krvlju umrljanim plahtama u ulici u središtu grada, uporišta proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine. Jake eksplozije potresle su središte Donecka.

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Slika nije dostupna 'Ne možemo nikome vjerovati, a najmanje Rusima'

Jedan od mrtvih muškarac je čija je šogorica u suzama tražila od supruga da pokaže putovnicu žrtve dokazujući da su rodbina kako bi mogli pokupiti tijelo.

Na ulici su posječena stabla, udari granata vidljivi su na tramvajskim tračnicama. Pročelja kuća i trgovina puna su šrapnela.

Napetosti rastu: Rusiju optužuju za 'opasnu eskalaciju' u Ukrajini

Prvi kamioni konvoja s humanitarnom pomoći iz Moskve, koja je stigla u petak navečer u pobunjeničko uporište Luhansk, na istoku Ukrajine, počeli su se u subotu vraćati u Rusiju, ustanovili su promatrači OESS-a.

Neki kamioni su prošli, kazao je šef promatračke misije na rusko-ukrajinskom graničnom prijelazu poznatom pod imenom Doneck, ne navodeći točan broj. Ruske novinske agencije izvijestile su pak da je više desetaka kamiona stiglo na granicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook