Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemamo što reći'

Kuba: Dužnosnici Južne Amerike posjetili Chaveza, o svemu šute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dužnosnika država Južne Amerike ovaj su vikend proveli na Kubi u razgovorima s obitelji bolesnog predsjednika Venezuele Huga Chaveza i Kubanskim liderom Raulom Castrom te njegovim bratom Fidelom.

Potpredsjednik Venezuele Nicolas Maduro otputovao je na Kubu u petak kako bi posjetio Chaveza koji se ondje liječi od raka, ali kada su ga novinari sreli u hotelu, izbjegao je pitanje o zdravstvenom stanju svog predsjednika, javlja AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Navršio 87 godina 'Nisam ni sanjao da ću doživjeti ovoliku starost' Slika nije dostupna Poruka s Kube Castro: Smrću Chaveza Kuba izgubila najboljeg prijatelja

Maduro je odsjeo u hotelu Nacional u Havani te se ondje sastao i s predsjednicom Argentine Christinom Fernandez, koja je također posjetila Chaveza. 'Došao sam ovdje kako bi posjetio predsjednicu Argentine', kratko je odgovorio Maduro te je odbio odgovoriti na ostala pitanja.

Ni predsjednica Fernandez nije dala priopćenje za javnost nakon svog posjeta Chavezu. 'Jasno sam dala do znanja da sam ovdje zbog solidarnosti i poštovanja prema prijatelju Argentine i nemam više ništa tome dodati', rekla je Fernandez.

>> Chavezov brat: Hugo nije u komi!

'Mislim da nije primjereno da vam ponavljam što mi je rekla njegova obitelj. U svakom slučaju, ako bi netko trebao nešto reći, to je njegova obitelj. Od vas tražim poštovanje i solidarnost', kazala je novinarima.

Fernandez je boravak na Kubi iskoristila i da se sastane sa kubanskim predsjednikom Raulom Castrom i njegovim bratom Fidelom, a kubanski državni mediji objavili su fotografije susreta.

Predsjednik Perua Ollanta Humala također je posjetio Kubu te je priopćeno da se sastao sa Chavezovom obitelji.

Podsjetimo, Chavez je još uvijek na liječenju na Kubi, nakon operacije kojoj je podvrgnut 11. prosinca. Bila je to četvrta operacija na koju je morao jer boluje od raka. Venezuelanska Vlada objavila je prošli tjedan da se Chavez bori s infekcijom pluća i prima terapiju.

Chavezov stariji brat Adan priopćio je kako se predsjednikovo stanje svakodnevno poboljšava. 'Predsjednik države i dalje prima odgovarajuću terapiju, podnosi je dobro, a njegovo se stanje svakodnevno poboljšava', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene