Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dulić protiv zamisli o referendumu za otcjepljenje RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić usprotivio se zamislima o eventualnom raspisivanju referenduma za neovisnost Republike Srpske, najavljenog u rezoluciji koju je nedavno usvojio parlament RS.

'Kao što mi ne prihvaćamo da se krši međunarodno pravo i da se jedna suverena i međunarodno priznata država cijepa na ovaj način, to isto stajalište bi, ako je riječ o eventualnom referendumu u RS-u, trebali imati i prema Bosni i Hercegovini', izjavio je Dulić.

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši" Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa

Prema Dulićevim riječima, Srbija mora biti stabilizirajući čimbenik na Balkanu, izvoznik dobrih ideja i pozitivne energije.

Dulić je prvi od istaknutih državnih dužnosnika Srbije koji se otvoreno usprotivio najavama o raspisivanju referenduma za otcjepljenje Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira nedavno je na sastanku u Bruxellesu zaključio kako neće biti dopušteno otcjepljenje Republike Srpske od BiH, ali i nakon takvog upozorenja PIC-a premijer Republike Srpske Milorad Dodik je posljednjih dana u svojim javnim istupima otvoreno zaprijetio raspisivanjem referenduma o otcjepljenju tog entiteta. 

U polemiku Dodika i međunarodne zajednice uključio se Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak izjavivši kako će on, kao visoki predstavnik, osobno zaustaviti pozive na referendum za otcjepljenje RS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene