Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dron koji će izbacivati pilule za pobačaj uskoro će letjeti nad Poljskom. Organizirani je to čin aktivista koji žele skrenuti pažnju na zabranu pobačaja u Poljskoj.


Organizatori planiraju isporuku koja je suradnja s brojnim različitim skupinama za zaštitu ženskih prava. U izjavi koju su poslali medijima ističu da žele demonstrirati razliku između reproduktivnih politika u Poljskoj i ostalim europskim zemljama, javlja CNN.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila Miroslavu Škori - 1 I bivša predsjednica odgovorila Škori srednjim prstom: ''Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći'' Reakcije na Škorine izjave o silovanim ženama Reakcije na Škorine izjave o silovanim ženama i pobačaju: "Milo moje, evo damski odgovor!"

Kažu da je pobačaj značajno ograničen u Poljskoj i teško ga ostvariti. Prema UN-u, poljska vlada dopušta ženama pobačaj ukoliko je život majke u opasnosti i postoji potencijalna opasnost za fetuse te u slučajevima silovanja i incesta.

Doznajte kako funkcionira tableta za pobačaj kod kuće

Procedura ne može biti izvršena na zahtjev ili zbog ekonomskih i društvenih razloga, što je slučaj u Njemačkoj.

Dron koji će nadletjeti Poljsku, težak je oko pet kilograma i ostat će u vidnom polju pilota. Aktivisti napominju da dron neće letjeti u kontroliranom zračnom prostoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook