Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivizam

POBAČAJ IZ ZRAKA Dronovima namjeravaju 'zaobići' zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dron koji će izbacivati pilule za pobačaj uskoro će letjeti nad Poljskom. Organizirani je to čin aktivista koji žele skrenuti pažnju na zabranu pobačaja u Poljskoj.

Organizatori planiraju isporuku koja je suradnja s brojnim različitim skupinama za zaštitu ženskih prava. U izjavi koju su poslali medijima ističu da žele demonstrirati razliku između reproduktivnih politika u Poljskoj i ostalim europskim zemljama, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Slika nije dostupna Uskoro u Hrvatskoj Doznajte kako funkcionira tableta za pobačaj kod kuće

Kažu da je pobačaj značajno ograničen u Poljskoj i teško ga ostvariti. Prema UN-u, poljska vlada dopušta ženama pobačaj ukoliko je život majke u opasnosti i postoji potencijalna opasnost za fetuse te u slučajevima silovanja i incesta.

Doznajte kako funkcionira tableta za pobačaj kod kuće

Procedura ne može biti izvršena na zahtjev ili zbog ekonomskih i društvenih razloga, što je slučaj u Njemačkoj.

Dron koji će nadletjeti Poljsku, težak je oko pet kilograma i ostat će u vidnom polju pilota. Aktivisti napominju da dron neće letjeti u kontroliranom zračnom prostoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene