Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka inflacija

Velika nestašica osnovne namirnice u Rusiji: Uvedena ograničenja na kupovinu, police su potpuno prazne

Aktualno Galerija Larisa Garkhusova Larisa Garkhusova Foto: DNEVNIK.hr Nestašica jaja u Rusiji Nestašica jaja u Rusiji Foto: DNEVNIK.hr Liudmila Liudmila Foto: DNEVNIK.hr +0 Nestašica jaja u Rusiji Galerija 1/4 >>
Jaja u Rusiji postaju i luksuz i izrazito tražena roba. Rusija se bori s nestašicom. Drastično su porasle cijene jaja, a i ne mogu se kupiti u svakoj trgovini.

Velika nestašica jaja vlada u Rusiji. Uveli su ograničenja pa jedna osoba može kupiti samo tri kutije, ako ih ima, jer većina trgovina na svojim policama uopće ih nema.

"Nisam bila u trgovinama tjedan dana, ali u prethodnom razdoblju cijene jaja su drastično porasle, baš drastično. Mislim 20 posto, ne manje", rekla je Lidumila. Ali jaja nisu porasla 20, nego čak 40 posto, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Ramzan Kadirov specijalna vojna operacija Čečenski vođa otkrio kada bi mogao završiti rat u Ukrajini: "Sve su mogućnosti već iscrpljene"

Ruski uvoz od milijardu i 200 milijuna jaja bit će oslobođen carine u prvih šest mjeseci iduće godine kako bi se pomoglo u obuzdavanju cijena, kažu, to će osigurati rast ponude. 

Pročitajte i ovo Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak

Rusija se, inače, bori s visokom inflacijom. No usprkos tome što je oko 49 posto europskog izvoza u Rusiju i 58 posto ruskog uvoza pod sankcijama, rusko gospodarstvo nije pogođeno. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene