Testiranje novog drona za spašavanje koji koriste australskih spasioci pretvorilo se u pravo pravcato spašavanje. Dvojica kupača u posljednji su trenutak izvučena iz mora u Novom Južnom Walesu.

Galerija


U četvrtak ujutro spasilac Jai Sheridan, koji je testirao novi dron za spašavanje, primijetio je dvojicu kupača koji su se borili s valovima od 3 metra, pišu australski mediji.

Vezani članci Galeb Pokušali spasiti galeba od udica i smeća, a kad su mislili da je već sve gotovo, uslijedilo je iznenađenje Napad morskog psa Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge: "Spasio joj je život, zaista je bio nevjerojatan"

U video snimci koju je zabilježio dron može se vidjeti kako ispušta žutu "mahunu" za spašavanje koja se napuhava u vodi. Dvojica plivača su zgrabila "mahunu" i upješno stigli do obale. Bili su iscrpljeni, no nisu bili ozlijeđeni. 

Spašavanje je trajalo 70-ak sekundi.

"Čak i na normalan dan bez vjetra našim bi spasiocima trebalo nekoliko minuta duže", rekao je Sheridan.

Dron koji su koristili u akciji spašavanja, imena Little Ripper, također je i dio programa uočavanja morskih pasa koji se od ovog ljeta provodi na plažama diljem Australije. Koristi algoritam za automatsko prepoznavanje morskih pasa