Iran je objavio prve fotografije i video uništenog američkog drona.

Galerija


Uz fotografije, objavljena je i video snimka drona, javlja CNN. 

Vezani članci Američki državni tajnik Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo: Ubojstvo Sulejmanija dio je nove strategije odvraćanja neprijatelja SAD-a Hasan Rohani, Donald Trump Trumpa "uopće ne zanima" hoće li Iran pristati na pregovore: "Odustanite od nuklearnog oružja"

Iransko obaranje američke bespilotne letjelice iznad Hormuškog tjesnaca dogodilo se u četvrtak. Iran tvrdi da je dron bio u njegovom zračnom prostoru, a Amerikanci da je bio u međunarodnom.

Trump je odmah nakon rušenja letjelice taj potez nazvao "golemom pogreškom". NYT je objavio da je nakon toga Trump odobrio vojne napade protiv Irana u znak odmazde za rušenje bespilotne letjelice Global Hawk vrijedne 130 milijuna dolara, ali se predomislio kad u zrakoplovi već bili u zraku.

Trump je prvotno odobrio udare na mali broj odabranih ciljeva kao što su radarski i raketni sustavi, navodi se u izvješću visokih dužnosnika administracije koji su uključeni ili su informirani o raspravama.

Udari su bili zakazani za petak prije zore kako bi se smanjio rizik za iransku vojsku ili civile, dodaje se. (MT/Hina)

Horvat: "U ovom trenutku Kinezi nemaju ozbiljniju namjeru kupiti ili ući u strateško partnerstvo u 3. maju odnosno Uljanik grupi"