Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priopćenje ureda

Drama u Danskoj: Premijerku napali u centru Kopenhagena

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen Foto: Afp
Ured premijerke potvrdio je napad.

Danska premijerka Mette Frederiksen napadnuta je u središtu Kopenhagena u petak, a u napadu nije imala vidljivih vanjskih znakova ozljeda, rekao je jedan očevidac za Reuters.

"Premijerku Mette Frederiksen udario je u petak navečer na trgu Kultorvetu u Kopenhagenu muškarac koji je potom uhićen. Premijerka je šokirana incidentom", stoji u priopćenju njezina ureda bez dodatnih detalja.

Policija je na društvenoj platformi X objavila da je uhitila muškarca i da istražuje incident, ali je odbila dati dodatne detalje.

"Izgledala je malo pod stresom", rekao je za Reuters Soren Kjergaard, očevidac koji radi u baru na trgu, nakon što je vidio kako osiguranje odvodi premijerku nakon napada.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin Govor na međunarodnom forumu Putin najavio borbu na još jednom frontu: "Rusija ostaje jedan od svjetskih lidera"

Prije tri tjedna slovački premijer Robert Fico teško je ozlijeđen u pokušaju atentata.

Danski ministar za zaštitu okoliša Magnus Heunicke rekao je na X-u: "Mette je prirodno šokirana napadom. Moram reći da je napad potresao sve nas koji smo joj bliski."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene