Veleposlanici zemalja Europske unije u Bruxellesu pozvani su na sastanak vezano uz Brexit, javlja Reuters.

Galerija


Približava se datum objave dogovora između Europske unije i Velike Britanije vezane za izlazak te zemlje iz EU.

Vezani članci Prosvjednik pred britanskim parlamentom (Foto: AFP) Nastavak drame s Brexitom: "Raste uvjerenje da je izlazak bez sporazuma sve vjerojatniji" Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Theresa May najavila ostavku: S pozicije premijerke planira otići prije druge faza pregovora o Brexitu

Što su dvije strane dogovorile o Brexitu trebalo bi biti zaključeno do sredine studenog kada se očekuje da će i javnosti biti objavljene okosnice političkih odnosa. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk ranije je rekao da će to biti ''trenutak istine'' za Brexit.

Reuters javlja kako su veleposlanici zemalja Europske unije u Bruxellesu pozvani na sastanak danas popodne vezano za Brexit. Glavni pregovarač EU za Brexit je Michael Barnier, a očekuje se da će se kasnije danas sastati i s britanskim ministrom za Brexit Dominicom Raabom.

Ranije danas Bloomberg je objavio da lideri Europske unije razmatraju održavanje kriznog summita u studenom kako bi sastavili plan za izvanrednu situaciju u slučaju da Velika Britanija iz Unije izađe bez dogovora, što je jedna od opcija koju je nedavno potvrdila i britanska premijerka Theresa May, kada je u obraćanju javnosti kazala kako je bolje izaći iz EU bez dogovora nego s lošim dogovorom.