Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama s Brexitom

Sazvan sastanak veleposlanika članica EU-a: Očekuje li se krizni summit ako Britanija odluči izaći bez dogovora?

Glavni pregovarač EU za Brexit, Michael Barnier (Foto: AFP)
Glavni pregovarač EU za Brexit, Michael Barnier (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Glavni pregovarač EU za Brexit, Michael Barnier (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Veleposlanici zemalja Europske unije u Bruxellesu pozvani su na sastanak vezano uz Brexit, javlja Reuters.

Približava se datum objave dogovora između Europske unije i Velike Britanije vezane za izlazak te zemlje iz EU.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Europsko vijeće jednoglasno ga podržalo Ivana Petrović o sporazumu zbog kojeg se tresao cijeli EU: "Ključ sada drži britanski parlament"

Što su dvije strane dogovorile o Brexitu trebalo bi biti zaključeno do sredine studenog kada se očekuje da će i javnosti biti objavljene okosnice političkih odnosa. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk ranije je rekao da će to biti ''trenutak istine'' za Brexit.

Reuters javlja kako su veleposlanici zemalja Europske unije u Bruxellesu pozvani na sastanak danas popodne vezano za Brexit. Glavni pregovarač EU za Brexit je Michael Barnier, a očekuje se da će se kasnije danas sastati i s britanskim ministrom za Brexit Dominicom Raabom.

Ranije danas Bloomberg je objavio da lideri Europske unije razmatraju održavanje kriznog summita u studenom kako bi sastavili plan za izvanrednu situaciju u slučaju da Velika Britanija iz Unije izađe bez dogovora, što je jedna od opcija koju je nedavno potvrdila i britanska premijerka Theresa May, kada je u obraćanju javnosti kazala kako je bolje izaći iz EU bez dogovora nego s lošim dogovorom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene