Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov koji je u uporabi manje od osam godina u međuvremenu je odletio u njemački Nürnberg gdje će biti popravljen.


Zrakoplov kojim je iz Strasbourga za Skoplje letjela delegacija na čelu s premijerom Nikolom Gruevskim, prisilno je sletio na aerodrom u Zürichu, piše Blic.

Vezani članci Pad aviona, ilustracija U padu manjeg aviona poginulo četvero ljudi: "Nagnuo se lijevo pa desno, onda je nosom zaronio okomito u zemlju" Olupina palog aviona (Dnevnik.hr) Jedva izvukli živu glavu: Supružnici ozlijeđeni u padu aviona u Dubrovniku pušteni iz bolnice, pilot još na liječenju

'Prema prvim informacijama, mogu potvrditi da je na povratku iz Strasbuorga uočen kvar na vladinom avionu u kojem su bili premijer Gruevski i njegovi suradnici, uslijed čega je avion bio prisiljen sletjeti u Zürich', izjavio je glasnogovornik makedonske vlade Aleksandar Đorđijev.

Izazvao paniku: Tvrdi da je upao u sustav zrakoplova i preuzeo kontrolu - I to čak 20 puta!

Kako napominje Đorđijev zrakoplov koji je u uporabi manje od osam godina u međuvremenu je odletio u njemački Nürnberg gdje će biti popravljen.

'U jednom trenutku došlo je do dekompresije, nakon čega je pilot odmah pokušao smanjiti visinu i sletjeti na najbliži aerodrom, što je uobičajena procedura', dodao je Đorđijev koji je kazao i da je o svemu pokrenuta istraga. Nitko od putnika nije ozlijeđen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook