Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

MOSTAR U OČEKIVANJU

Čović: ''Da nije bilo organiziranja HVO-a, siguran sam da hrvatski narod ne bi ostao politički narod u BiH''

Dragan Ćović za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Dragan Ćović za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dragan Ćović za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dragan Ćović za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dragan Ćović za Dnevnik Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Mostaru se s nestrpljenjem očekuje presuda šestorici iz BiH.

Hrvatsku član predsjedništva BiH Dragan Čović s kojim je u Mostaru razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, za šestorku iz BiH očekuje oslobađajuću presudu.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

''Prije svega očekujem oslobađajuću presudu. Nadam se da sve ono što je bilo u prvostupanjskoj presudi su odvjetnici jasno uspjeli naznačiti kao veliku pogrešku Haškog suda. Međutim, moramo biti svjesni da je Haški sud imao raznih pristupa pojedincima i grupama koji su tamo pravno obrađivani. S te su strane mogući različiti komentari'', rekao je.

''Poznavajući te ljude i vrijeme u kojem se djela stavljaju na teret, vjerujem da će presuda biti oslobađajuća'', ističe Čović.

Iako je nesporna činjenica da su se u Herceg-Bosni događali zločini, Čović je podsjetio da ih je bilo na svim stranama. ''Evidentno je da imamo tri istine o proteklom ratu. Mi kao Hrvati moramo brinuti o onome što jesmo. Da nije bilo organiziranja HVO-a, danas mi ne bi govorili ovdje u središtu Mostara i siguran sam da hrvatski narod ne bi ostao politički narod u BiH'', kaže Čović.

Objasnio je na koji način presuda, kakva god bila može utjecati na politički ambijent u BiH. ''Taj odnos moramo graditi ka boljem. On je na dosta niskoj razini. Osobito zadnjih godinu dana imamo stalno neko istrčavanje s kojekakvim izjavama, ja to kažem, iz Sarajeva. Moramo naći način kako napraviti komunikaciju. Sa sutrašnjim se danom neće ništa bitno promijeniti'', kaže Čović.

''Presuda kakva god bila ne smije utjecati na aktualnu političku situaciju ili budućnost odnosa hrvatskog naroda'', istaknuo je Čović.

Cjeloviti intervju možete pogledati u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene