Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Ostaci više od 2000 fetusa pronađeni su u domu američkog liječnika iz Illinoisa nakon njegove smrti, objavila je tamošnja policija.


Obitelj dr. Ulricha Klopfera otkrila je ostatke kada je nakon njegove smrti 3. rujna ušla u njegov dom. Dr. Klopfer imao je kliniku u South Bendu u Indiani koja je zatvorena otkako mu je oduzeta liječnička licenca 2016.

Vezani članci Slika nije dostupna Revolucionarno: Napravili umjetnu maternicu koja bi mogla smanjiti smrtnost nedonoščadi Slika nije dostupna PODUHVAT LIJEČNIKA KOJI SE PAMTI Djevojčica koja je rođena dva puta

Bio je optužen da vlastima nije prijavio pobačaj izveden 13-godišnjoj djevojčici. Liječnik je rekao da nije izgubio pacijenticu u 43 godine koliko je obavljao pobačaje.

"Žene zatrudne, muškarci ne", rekao je dr. Klopfer na saslušanju, kako prenosi dnevnik The New York Times. "Moramo poštovati odluku za koju žene misle da je najbolja za njih. Nije moja zadaća diktirati nikome. Niti suditi", rekao je. Vlasti su otkrile ostatke ukupno 2246 fetusa koji je preuzeo patolog, a istraga je u tijeku. (Hina)