Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vođa Srba i BiH i optuženik za ratne zločine počinjene na prostorima te države, Radovan Karadžić, u vrijeme dok se pretvarao da je dr. Dragan Dabić iscjelitelj, pacijentima je preporučao urin kao odličan 'melem' protiv problema s prostatom i tumora, prenose njemački mediji.


Kako bi to pacijentima i dokazao, piše njemački Der Spiegel, dr. Dabić, odnosno Karadžić, pio je i vlastiti urin. Srpski istražitelji su u njegovom stanu pronašli i snimke na kojima on pije litru vlastitog urina, stoji u tekstu Der Spiegela pod nazivom 'Urin doktora Dabića'. Ostale snimke prikazuju Karadžića u seksualnim perverzijama s nekolicinom ljudi, a ti novi detalji u procesu koji se vodi protiv njega, prema riječima srbijanskog ministra za socijalna pitanja Rasima Ljajića, šokantni su za javnost, navodi Spiegel.

Vezani članci Slika nije dostupna Karadžić iz Haaga provjerava zdravstveno stanje pacijenta? Slika nije dostupna VIDEO: Tko je pomagao dr. Dabiću?

Karadžić je, isto tako, navodno 2003. godine duže vremena boravio nedaleko od Srebrenice, točnije u Bratuncu. U to je vrijeme radio kao psihijatar te je na 'tretman' primao i mnoge bošnjačke žene, koje su u srebreničkom genocidu ostale bez supruga i sinova. Karadžić se nalazi u haškom pritvoru, a zajedno s Ratkom Mladićem, tereti ga se za ubojstvo 8.000 Bošnjaka, nakon pada Srebrenice.