Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greškom pušten na uvjetnu slobodu

Doživotne kazne zatvora za ubojstvo francuskih studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica Britanaca osuđena su na doživotnu robiju zbog ubojstva dvojice francuskih studenata prošle godine, pošto su konzervativci zatražili istragu o tome kako je jedan od optuženih pogreškom bio pušten iz zatvora nedugo prije ubojstava.

23-godišnji Dano Sonnex mora odslužiti najmanje 40 godina zatvora, a 33-godišnji Nigel Farmer najmanje 35. Proglašeni su krivima za ubojstvo 23-godišnjih francuskih postdiplomaca Laurenta Bonome i Gabriela Fereza koje su ubili u jednom stanu na jugu Londona prošlog lipnja izbovši ih više od 200 puta nakon čega su stan zapalili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Krava ubila farmera o kojem je snimljen dokumentarac: "Potpuno smo shrvani, još uvijek smo u šoku" Slika nije dostupna OVO JE GRADONAČELNIK ZAGREBA Može li bizarnije? Ne bi li izbjegao pitanja novinara Bandić progovorio francuski: "Znate li vi što znači silence là-bas?"

Na suđenju je otkriveno da je Sonnex, koji je završio u zatvoru zbog ranijeg napada nožem i oružane pljačke, pogreškom pušten na uvjetnu slobodu unatoč tomu što se drogirao i što je zapalio svoju ćeliju. Čak i kad je pogreška uočena, policija ga je vratila u pritvor tek poslije dva tjedna. Francuski studenti tada su bili već ubijeni. Ministar pravosuđa Jack Straw ispričao se obiteljima žrtava zbog te pogreške, a šef službe za uvjetno puštanje na slobodu David Scott dao je otkaz.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene