Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razlog i dalje nepoznat

Dovršena istraga: Britanka koju je Hrvatska ratna mornarica spasila nije pala s kruzera, sama je skočila

Spašavanje Britanke iz mora (Foto: MORH)
Spašavanje Britanke iz mora (Foto: MORH) Foto: MORH
Britanka Kay Longstaff, koja je pala s kruzera na relaciji Pula-Venecija i provela 10 sati u moru prije nego li je spašena, sama je skočila s palube, pokazala je istraga.

Nakon tjedan dana tvrdnji i opovrgavanja istih, britanski Daily Mail piše, pozivajući se na dovršenu istragu hrvatskih i talijanskih istražitelja, da se Britanka Kay Longstaff sama bacila s palube kruzera Norwegian Star, odnosno da su do istog zaključka došli i sami istražitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija crni praznici Užas na kruzeru! Putnici ispričali kako je izgledala drama koja je uslijedila: "Odmah sam osjetio mučninu u želucu" Ilustracija Restrikcije Mnogi gradovi više ne mogu izdržati: ''Ne možemo ih prisiliti da ih primaju, ali moraju znati da puno poslova ide ruku pod ruku s njima''

Britanski list dodaje da je istraga zaključila kako je Britanka to učinila "svojom voljom" i "s namjerom", no što ju je ponukalo na tako drastičan čin, i dalje ostaje nepoznato.

Njezin otac medijima je rekao kako "odnedavno prolazi kroz težak period u životu". To bi moglo navesti na zaključak da je njezin čin bio poziv upomoć ili čak nešto puno gore, piše Daily Mail.

Možda je njezin partner tu odigrao ključnu ulogu, možda je bila potpuno pijana jer je s partnerom pila čitav dan i nije znala što radi, a možda se jednostavno ne može sjetiti što je radila.

Zasad je samo poznata njezina verzija priče u kojoj tvrdi da je pala s kruzera, a dosad nije osjetila potrebu rasvjetliti ikome što se točno dogodilo, piše navedeni list te dodaje da se u međuvremenu samo tu i tamo pojavila na balkonu apartmana u Malagi, gdje se nalazi već tjedan dana.

Ono na čemu će sigurno biti zahvalna, jest da neće morati platiti niti lipe za operaciju spašavanja u kojoj joj je spašen život. Vjeruje se da je riječ o povećoj svoti od debelo preko milijun kuna.

Resorno hrvatsko ministarstvo u tom smislu pojasnilo je da "međunarodni ugovori" sprječavaju Hrvatsku da naplati operaciju spašavanja od gospođice Longstaff.

Prva stvar koju je pitala spasioce koji su je pronašli u moru, bila je hoće li morati platiti račun za spašavanje. "Bila je to jedna od prvih stvari koju nas je pitala. Uvjeravali smo je da neće morati ništa platiti.

Podsjetimo, posada broda Hrvatske ratne mornarice je na temelju dobivenih podataka o stanju vjetra i mora u trenutku nesreće, kao i preciznog izračuna o mogućoj poziciji nestale osobe u trenutku dolaska broda u područje traganja, u nedjelju 19. kolovoza oko 9:40 uočila Britanku u moru te je brzom akcijom plivača spasioca, u 9:45 žena spašena te ukrcana na brod Obalne straže RH. Spašena je na području ZERP-a.

Longstaff je radila kao stjuardesa za poznatu zrakoplovnu kompaniju Virgin Atlantic, no sada radi samo na privatnim zrakoplovima i živi u španjolskoj regiji Costa del Sol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene