Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki oprez

VIDEO Došla u javni WC, podigla dasku na školjci pa se sledila: "To nije neobična pojava"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mještani australskog grada Goondiwindija šokirali su se kad su ispod poklopca WC daske ugledali crni rep.

Kada su mještani u WC-u u ruralnom gradu u Goondiwindiju, u Queenslandu, ugledali rep crne pjegave zmije koja je virila ispod zatvorenog poklopca nastao je šok. Odmah su pozvali hvatačicu zmija Tennille Bankes.

"Nije nebično da se zmije nađu u WC školjkama. To su atraktivna mjesta za razmnožavanje žaba i atraktivna hranilišta za zmije. Nije da uđu tamo i zadrže se. Samo popiju piće ili potraže izvor hrane", objasnio je. 

Kako je stručnjak objasnio, pjegava crna zmija blisko je povezana s crvenom trbušastom crnom zmijom, a obje se hrane žabama te je to i razlog zašto je posjetila WC. 

Pročitajte i ovo Pas pojeo 4000 dolara Pohlepni Cecil VIDEO Pas uživao u najskupljem obroku u životu: Nećete vjerovati što je pojeo

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih oluja na istočnoj obali zemlje, koje su bile praćene i priličnom vrućinom, ova je školjka bila idealna za zmiju koja želi nešto pojesti, ali se i rashladiti, piše Guardian.

Stručnjakinja za zmije savjetovala je što napraviti u takvim slučajevima. 

"Maknite se. Mnogi se uplaše kad naiđu na zmiju i odmah je napadnu kako bi je ubili, zbog čega ih ona, u pokušaju da se obrani, napada. Najbolje što se da napraviti jest maknuti se i pustiti zmiju da ode svojim putem", objasnila je stručnjakinja. 

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Pročitajte i ovo Ilustracija 22 osobe ozlijeđene Buknuo požar u bolnici: Vatra gutala sobe, 140 vatrogasaca izvlačilo pacijente, jedan preminuo

Nakon tjedana jakih oluja na istočnoj obali zemlje koje su "iznosile žabe", praćene nevjerojatnom vrućinom, WC-školjka je postala idealna za zmiju koja traži i hranu i mjesto za hlađenje. "Ima gotovo sve što želi na jednom mjestu."

WC zmija iz Goondiwindija pridružuje se nedavnom nizu mještana koji su se susreli sa zmijama u javnim zgradama ili domovima - jedan od značajnih događaja bio je kada je ogromna zmija pala s krova tijekom snimanja podcasta u Sydneyu prije tri mjeseca. Ranije ove godine dva su pitona uočena kako lutaju ulicama Coogeeja nakon što ih je navodno bacila njihova ogorčena bivša vlasnica.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene