Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi s vodom u mjestu podolje

Nakon sedam godina do kuća je stigao vodovod, no slavine su i dalje suhe: "Prijavljeni smo, plaćamo porez..."

Aktualno Galerija Podolje voda - 5 Podolje voda - 5 Foto: DNEVNIK.hr Voda u Baranji Voda u Baranji Foto: Dnevnik Nove TV Podolje voda - 4 Podolje voda - 4 Foto: DNEVNIK.hr Podolje voda - 3 Podolje voda - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Podolje voda - 2 Galerija 1/6 >>
Sedam je godina prošlo od obećanja da će voda stići u dom obitelji Kuprešak. Voda im je tek krajem godine stigla, ali slavine su im i dalje suhe. Iz Baranjskog vodovoda tvrde da je taj problem nastao samo zbog neinformiranosti.

Prije sedam godina Dnevnik Nove TV snimio je obitelj Kuprešak kako po pitku vodu ide u centar sela. Iako je krajem godine voda do kuća napokon stigla, slavine su još uvijek suhe. "Stigla je voda, ali nije do pipe", rekao je Ivan Kuprešak.

Iz Općine pak tvrde da svi mještani imaju pitku vodu. "Pokriveni su svi, vjerujem da će to osigurati još bolje uvjete života na ovom prostoru", izjavio je Stipan Šašlin, načelnik općine Draž.

Pročitajte i ovo Petra Buljan i Filip Gospodnetić - 2 Strani radnici u Hrvatskoj Fotografija s dočeka izazvala lavinu komentara: "Ovo je jedan od glavnih preduvjeta da se ne bojimo"

"Evo, vodovod. To je naš vodovod što nam iz neba dođe. Nek' dođe tu pa nek' se napije, ja ću mu dati vode. Nek' pije dokle god hoće", revoltirana je Zlata Strugar iz Podolja.

Zlatina i još neke kuće jednostavno su preskočene.

"Naš gradonačelnik kaže da moramo kopati sami ako nam treba, ako smo vikendaši. A prijavljeni smo, plaćamo porez i sve plaćamo. Nama je upravo rekao da imaju i vikendaši? Nemaju, ali ja nisam vikendaš. Ja sam tu prijavljena, ja tu živim", rekla je nezadovoljna Zlata Strugar.

Do vode dolaze na razne načine. Pitka voda i dalje joj stiže iz Osijeka.

"Sad još tri flaše imam po pet litara, to će otići danas, sutra i gotovo", očajna je gospođa Strugar. 

Do vode dolaze na razne načine

Pitka voda i dalje joj stiže iz Osijeka. "Sad još tri flaše imam po pet litara, to će otići danas, sutra i gotovo", očajna je gospođa Strugar.

Pročitajte i ovo Slučaj Agrokor; ilustracija - 3 U slučaju Agrokor Hrvoj Šipek zatražila zaštitu zakonitosti vještačenja, Todorić: "Ovo je sramota za pravosudni sustav Hrvatske"

Vodu joj dovozi sin iz Osijeka. "Dva, tri puta tjedno." Dugo su joj obećavali vodu, no od obećanja još uvijek nije bilo ništa. "Sedma godina i ništa još. Tu je pred kućom, a još spojeno nije", govori nam Marika Kuprešak.

Iz Baranjskog vodovoda poručuju mještanima da se nisu dobro informirali. "Oni se moraju javiti kod nas zbog uključenja, da se naprave ugovori. Odmah drugi dan praktički ljudi mogu dobiti pitku vodu", tvrdi Krunoslav Rob, direktor Baranjskog vodovoda.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 1 Pobuna sindikata protiv koeficijenata Glasnogovornik ministarstva bolje plaćen od profesora na fakultetu: "Ovo nije povijesna reforma. Vidjeli smo koeficijente, razočarani smo"

"Nadam se, ali kad vidim, onda vjerujem", kaže gospođa Kuprešak.

Dok se taj drugi dan ne dogodi, Marika i dalje vodu nosi u kantama.

"Sto litara za jednu mašinu. Patimo se, svaki tjedan flaše plastične, baloni. Šta ćeš", tvrdi gospođa. Nadamo se da će sedmogodišnjoj agoniji mještana Podolja doći kraj i da će svi uskoro imati pitku vodu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene