Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob se produbljuje i zaoštrava

Donjeck: Pronađeni leševi u NATO uniformama na aerodromu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beživotna tijela u NATO-ovim odorama i veliki broj oružja američke proizvodnje pronađeno je ispod ruševina na zračnoj luci u Donjecku na istoku Ukrajine, potvrdio je Eduard Basurin glasnogovornik ministarstva obrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike, javila je ruska novinska agencija Tass.

"Pronašli smo beživotna tijela u NATO odorama pod ruševinama novog terminala. Osobne stvari ukazuju kako su ti ljudi bili strani državljani pod ugovorima s privatnim vojnim kompanijama koje operiraju pod maskom ukrajinskih subverzivnih grupa", rekao je Basurin.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Basurin je dodao kako su tijekom pregleda zgrade zračne luke u Donjecku, našli i značajne količine američkog vatrenog oružja, pušaka i ručnih minobacača, opreme i komunikacijskih uređaja.

Ukrajina: Sukob se zaoštrio i vratio na razinu prije primirja

"Također smo pronašli publikacije na europskim jezicima, uključujući i o vjerskim pitanjima", naveo je Basurin na konferenciji za tisak. Prema njegovim riječima, najmanje 597 ukrajinskih vojnika je ubijeno u sukobima s donjeckom milicijom u zračnoj luci.

"Govorim samo o onima, čija su tijela preuzeta u blizini zračne luke i u naselju Peski", naveo je Basurin i dodao kako su 44 osobe bile zatvorenici, prenosi Tanjug. U istoj operaciji uništeno je 49 tenkova ukrajinske vojske i 47 pješačkih borbenih vozila i oklopnih vozila, dok je više od 1.500 ukrajinskih vojnika ranjeno i prevezeno u pokretne bolnice, navodi Tass. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene