Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na republikanskoj konvenciji

Trump žestoko napao ministarstvo zbog optužnice: ''Ovaj zao progon je parodija pravde"

Donald Trump
Donald Trump Foto: MANDEL NGAN / AFP
Bivši američki predsjednik Donald Trump iskoristio je u subotu svoje prvo pojavljivanje u javnosti otkako je optužen da pojača napade na ministarstvo pravosuđa, optuživši tužitelje, bez dokaza, za politički motiviranu kampanju kojom ga se želi spriječiti da se vrati u Bijelu kuću.

Govoreći na republikanskoj konvenciji u Georgiji, bivši američki predsjednik Donald Trump je ustvrdio da je demokratski predsjednik Joe Biden orkestrirao kaznene optužbe protiv njega kako bi potkopao njegovu predsjedničku kampanju.

Ministarstvo pravosuđa ističe da odluke o istragama donosi bez obzira na stranačku politiku, a Biden je rekao da se neće miješati u istragu o Trumpu.

"Smiješna i neutemeljena optužnica protiv mene ministarstva pravosuđa koje je instrumentalizirala Bidenova administracija bit će upamćena kao jedna od najgorih zloporaba vlasti u povijesti zemlje", rekao je Trump pred mnoštvom lokalnih stranačkih dužnosnika.

"Ovaj zao progon je parodija pravde."

Trump je to rekao dan nakon što je optužen po 37 točaka zbog nezakonitog zadržavanja povjerljivih dokumenata i pokušaja opstrukcije pravosuđa nakon odlaska iz Bijele kuće 2021. godine.

Savezna optužnica protiv bivšeg američkog predsjednika nezapamćena je u američkoj povijesti, a dolazi u trenutku kada je Trump siguran favorit za republikansku predsjedničku nominaciju iduće godine.

Pročitajte i ovo Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 4 Nova politička utrka Otkriveno gdje je Trump držao tajne dokumente: "Vjerujem da šalje groznu poruku svijetu"

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv Trumpa - 4 i dalje favorit republikanaca Otkriveni detalji optužnice protiv Trumpa: Optužen po 37 točaka zbog zadržavanja povjerljivih dokumenata

Trump bi se u utorak, dan prije 77. rođendana, trebao prvi put pojaviti pred sudom u Miamiju u tom slučaju.

Ocijenivši da je optužnica "vic", Trump je u Georgiji rekao da će slučaj samo dodatno ojačati njegovu potporu u stranci. "Jedino što je dobro je to što je to jako povećalo moju popularnost." 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene