Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGAO I ODGOVOR NFL-A

Trump žestoko napao igrače koji kleče dok se izvodi himna: "Mičite tog kučkinog sina s terena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump i sportski svijet žestoko su se sukobili su subotu nakon što je Trump pozvao američku nogometnu ligu (NFL) da otpusti igrače koji ne poštuju američku himnu i povukao poziv poznatom košarkašu u Bijelu kuću.

Odgovarajući na Trumpove napade na igrače američkog nogometa koji su za intoniranja himne prosvjedovali zbog policijskog nasilja nad crncima, povjerenik NFL-a Roger Goodle rekao je da njegovi tweetovi pokazuju "nedostatak poštovanja" prema NFL-u i igračima.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

Goodle je to izjavio dan nakon što je Trump rekao da je svaki igrač koji ne poštuje himnu "kučkin sin" i da bi ga trebalo "najuriti".

 

"Ne bi li vlasnici klubova trebali, kada netko ne poštuje našu zastavu, reći: 'Mičite tog kučkinog sina s terena...Otpušten si!', rekao je Trump u subotu na republikanskom skupu u Alabami.

Poslije je na Tweeteru napisao da bi igrači, žele li velike plaće, trebali "ustati dok se izvodi himna. Ako ne, OTPUŠTEN SI. Nađi si neki drugi posao".

Prosvjed protiv policijskog nasilja

Bivši igrač San Francisca Colin Kaepernick izazvao je podijeljene reakcije 2016. kada nije ustao na himnu, nego je umjesto toga kleknuo u znak prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Isto je prije svojih utakmica učinilo još nekoliko igrača.

Trump je u ranojutarnjem tweetu u subotu povukao poziv u Bijelu kuću košarkaškoj zvijezdi Stephenu Curryu koji je rekao da bi "glasao" protiv planiranog posjeta šampiona NBA-a Golden State Warriorsa.

"Posjet Bijeloj kući velika je čast za pobjednički tim. Stephen Curry se nećka, prema tome poziv više ne vrijedi", napisao je Trump.

Curry je na konferenciji za novinare u Oaklandu rekao: "To je ispod razine jednog predsjednika. To čelnici ne rade".

Slavni košarkaš LeBron James stao je u Curryjevu obranu, odbacujući Trumpovu izjavu da je posjet Bijeloj kući velika čast. "To je bila velika čast dok se ti nisi pojavio", napisao je na Tweeteru James koji je u predsjedničkoj kampanji 2016. snažno podupirao Hillary Clinton.

Kleknuo i Stevie Wonder

Po uzoru na Kaepernicka i ostale sportaše, i slavni pjevač Stevie Wonder kleknuo je u subotu navečer na pozornici na koncertu u New Yorku.

"Večeras klečim za Ameriku", rekao je Wonder kojemu je pomogao sin Kwame. "Klečim na oba koljena za naš planet, našu budućnost, naše vođe i cijeli svijet", dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene