Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio velike tehnološke kompanije

Trump pozvao na ukidanje američkog Ustava: Sve je krenulo nakon objave internih mailova Twittera

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je na ukidanje američkog Ustava kako bi se preokrenuli rezultati predsjedničkih izbora 2020. godine.

"Treba li odbaciti rezultate predsjedničkih izbora 2020. i proglasiti pravog pobjednika ili održati nove izbore? Golema prevara ovog tipa i veličine omogućava ukidanje svih pravila i regulacija, čak i onih koja se nalaze u Ustavu", objavio je bivši američki predsjednik Donald Trump na društvenoj mrežu Truth Social.

Optužio je velike tehnološke kompanije za suradnju s Demokratskom strankom. "Naši veliki 'osnivači' nisu htjeli i ne bi odobrili lažne i prijevarne izbore", zaključio je Trump.

Trumpova objava došla je nakon objave internih e-mailova Twittera koji pokazuju da se u toj kompaniji raspravljalo o tome treba li ili ne na Twitteru dozvoliti objavu priče New York Posta o materijalima nađenima na laptopu Huntera Bidena, sina aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena, prenosi CNN.

Glasnogovornik Bijele kuće Andew Bates u subotu je rekao da "Ustav okuplja američke ljude, neovisno o stanci, a izabrani lideri zaklinju se u Ustav. On je ultimativni spomenik svim Amerikancima koji su dali svoje živote kako bi pobijedili despote koji su zloupotrijebili svoju moć i gazili fundamentalna ljudska prava", istaknuo je Bates.

Pročitajte i ovo Herschel Walker UTRKA ZA SENAT Bizaran govor na izbornom skupu, Trumpov kandidat s politike otišao na horor filmove: "Ne želim više biti vampir, želim biti vukodlak"

Inače, Trump je službeno podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD-u 2024. godine. "Povratak Amerike počinje upravo sada", rekao je nositelj republikanske liste svojim donatorima i pristašama te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora, koji su planirani 5. studenoga 2024. godine.

"Objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika kako bih SAD-u vratio veličinu i slavu. Ovo neće biti moja kampanja, ovo će biti naša kampanja", zaključio je Trump.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene