Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Donald Trump, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obnašao od 2017. do 2021. godine, službeno je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD-u 2024. godine.


Za 76-godišnjeg Trumpa bit će to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U premijernima je odnio pobjedu te postao predsjednikom, dok je 2020. izgubio od Joea Bidena, sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Inače, unutar svoje stranke Trump je posljednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trumpovi suradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024., dok je Trump primio brojne pristaše i štovatelje na svojem luksuznom imanju na Floridi, Mar-a-Lagu.

Ron DeSantis - 2 Tko je nova republikanska zvijezda koja bi mogla uništiti Trumpove snove: "O njemu mogu otkriti ne baš laskave stvari"

"Povratak Amerike počinje upravo sada", rekao je nositelj republikanske liste svojim donatorima i pristašama te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora, koji su planirani 5. studenoga 2024. godine.

"Objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika kako bih SAD-u vratio veličinu i slavu. Ovo neće biti moja kampanja, ovo će biti naša kampanja", rekao je Trump.

John Fetterman - 1 Tetovirani div u hudici: Tko je demokrat koji je porazio Trumpova ljubimca dr. Oza

Još nije poznato tko će biti lider demokrata na predsjedničkim izbornika. Sadašnji prvi čovjek SAD-a Joe Biden, prema ranijim izjavama, ima namjeru kandidirati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebao prezentirati iduće godine.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju