Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na Twitteru

Trump odobrio Japanu i Koreji kupnju "vrhunski sofisticiranog" američkog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump objavio je u utorak na Twitteru da je Japanu i Južnoj Koreji odobrio kupnju "vrhunski sofisticiranog" američkog oružja, dok vlada velika napetost sa Sjevernom Korejom koja je ovih dana izvela svoj šesti nuklearni pokus.

Donald Trump je u ponedjeljak o tome razgovarao telefonom s južnokorejskim kolegom Moon Jae-inom. U tvitu nije naveo o kojoj je vrsti oružja riječ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

"Predsjednik Trump je u načelu dao odobrenje da Južna Koreja kupi američku vojnu opremu i oružje u vrijednosti više milijarda dolara", priopćila je Bijela kuća, također ne navodeći pojedinosti.

Seul je od 2010. do 2016. kupio američku vojnu opremu vrijednu gotovo pet milijardi dolara, po izračunu Stockholm International Peace Research Institutea.

SAD i njegovi saveznici Europska unija i Japan, izvijestili su u ponedjeljak da pregovaraju o UN-ovim novim oštrim sankcijama Sjevernoj Koreji, ali još nije jasno stajalište Pekinga i Moskve koji u Vijeću sigurnosti raspolažu pravom veta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene