Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Za sve koji pitaju...''

Nova Trumpova odluka: ''Neću nazočiti inauguraciji Joea Bidena''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Donald Trump izjavio je u petak kako neće nazočiti inauguraciji novoizabranog predsjednika Joea Bidena 20. siječnja. Trump će biti sljedeći predsjednik nakon Andrewa Johnsona koji je preskočio inauguraciju svog nasljednika.

''Za sve one koji su pitali, neću ići na inauguraciju 20. siječnja'', napisao je Donald Trump na Twitteru.

 

Trump nije otkrio kako će provesti zadnje trenutke na dužnosti. U četvrtak je objavio video izjavu u kojoj priznaje skoro okončanje svojeg predsjedanja. Odbio je spominjati Joea Bidena imenom ili eksplicitno kazati kako je izgubio.

Obećao je nesmetan prijenos vlasti novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu, koji ga je pobijedio na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peta žrtva nereda Preminuo policajac ozlijeđen u proboju u Kapitol. Trump zgrožen nasiljem pristašama poručio: "Putovanje tek počinje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOL Novinar usporedio stanje u Washingtonu s Balkanom, pogledajte što su mu Balkanci odgovorili

"Kongres je potvrdio rezultate i nova će administracija biti inaugurirana 20. siječnja. Sada sam samo usredotočen na glatku, urednu i besprijekornu primopredaju vlasti", rekao je Trump.

No pobornici američkog predsjednika Donalda Trumpa probili su se u četvrtak u zgradu Kongresa. Prosvjed je organiziran jer su se članovi Kongresa sastali kako bi potvrdili pobjedu Joea Bidena na izborima u studenom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene