Američki predsjednik Donald Trump nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina i zahvalio mu što je pohvalio njegovu ekonomsku politiku u svom godišnjem druženju s novinarima.

Galerija


''Predsjednik Trump zahvalio je predsjedniku Putinu jer je tijekom svoje godišnje konferencije za novinare priznao američku jaku ekonomiju'', priopćili su iz Bijele kuće te dodali da su se dvojica predsjednika u telefonskom razgovoru u četvrtak također dotaknuli teme Sjeverne Koreje.

Vezani članci Kim Jong Un - 3 Gdje je Kim Jong Un? Jedni vjeruju da je bolestan, drugi da se skriva od koronavirusa Donald Trump i Vladimir Putin Trump i Putin objavili zajedničko priopćenje o suradnji u Drugom svjetskom ratu: "Možemo ostaviti razlike po strani, graditi povjerenje i surađivati"

''Pogledajte kao su burze živnule, to govori o povjerenju investitora u ono što on radi'', rekao je Putin na ovotjednoj godišnjoj konferenciji za medije.

Trump je u petak ujutro rekao da su tijekom telefonskog razgovora najviše razgovarali o Sjevernoj Koreji.

Iz Kremlja su potvrdili da su Trump i Putin dogovorili da će dijeliti informacije o Sjevernoj Koreji te da su raspravljali o poboljšanju dijaloga između Rusije i SAD-a.

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump i Vladimir Putin na APEC-u (Foto: AFP) Foto: Afp