Donald Trump i Stormy Daniels (Foto: AFP)
Donald Trump i Stormy Daniels (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je na Twitteru, svojoj omiljenoj platformi za komunikaciju s javnošću, nazvao "konjskim licem" pornoglumicu Stormy Daniels, koja tvrdi da je s njime imala vezu.


Savezni sud Los Angelesa odbacio je u ponedjeljak tužbu za klevetu koju je protiv predsjednika podnijela Daniels. Sudac je presudio da je predsjednički tvit za koji je Daniels rekla da je klevetnički zapravo predsjednikovo pravo na slobodu govora zajamčeno Prvim amandmanom američkog ustava.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump opet protiv Kongresa: Stavio veto na rezoluciju o kraju vojnog angažmana u Jemenu Donald i Melania Trump (Foto: AFP) Melania Trump napokon odgovorila na pitanje voli li supruga Donalda

Zadovoljan zbog takve odluke suda, američki predsjednik kojemu nije strana uporaba podrugljivih imena na račun njegovih protivnika, kao ni kritika na tjelesni izgled žena, obrušio se na Stormy Daniels, pravim imenom Stephanie Clifford.

"Sada mogu napasti Konjsko lice (Horseface) i njezina trećerazrednog odvjetnika", napisao je Trump iz Bijele kuće.

Daniels tvrdi da je s Trumpom 2006. imala seksualnu vezu u vrijeme kada je njegova supruga Melania rodila njihova sina.

Stormy Daniels odmah je predsjedniku odgovorila na Twitteru.

"Dame i gospodo, predstavljam vam vašeg predsjednika", poručila je i optužila da je "još jednom" pokazao "svoju nekompetentnost, svoju mržnju prema ženama i nesposobnost da se kontrolira".

"Gotovo je, majušni..", zaključila je glumica Daniels u očitoj aluziji na svoju nedavno objavljenu knjigu, u kojoj podrobno opisuje anatomiju Donalda Trumpa. (Hina)