Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Njezine tvrdnje bile su nejasne"

Trumpov tim sastao se s kremaljskom pouzdanicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin američkog predsjednika Donalda Trumpa, Donald Trump Jr., pristao je na susret s odvjetnicom povezanom s Kremljom, nakon što su mu obećane informacije štetne za demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, objavio je u nedjelju New York Times (NYT), a prenosi Reuters.

New York Times tvrdi da su i šef Trumpove kampanje Paul Manafort i Trumpov zet Jared Kushner bili na tom sastanku. Times je citirao izjavu Donalda Trumpa Juniora u kojoj on priznaje sastanak s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnitskajom.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"Nakon uvodnih prigodnih pozdrava ona je izjavila kako ima informaciju da su pojedinci povezani s Rusijom financirali Demokratski nacionalni odbor i podržali gospođu Clinton", izjavio je Donald Trump Jr. za Times.

"Njezine tvrdnje bile su nejasne, dvosmislene i nisu imale nikakva smisla, niti su bile poduprte detaljima i popratnim informacijama pa je ubrzo postalo jasno kako informacije koje iznosi nisu razumne", rekao je Trump Jr.

Reuters je ranije u nedjelju prenio tekst New York Timesa u kojemu se navodi da se Trumpov tim s Veselnitskajom sastao 9. lipnja 2016. godine, nakon što je Trump nominiran za republikanskog predsjedničkog kandidata. Donald Trump Jr. potvrdio je da je sastanak održan i da su na njemu bili Manafort i Kushner. Kazao je da se uglavnom razgovaralo o posvajanju ruske djece u SAD-u.

Navodi o povezanosti Trumpove predsjedničke kampanje s Rusijom zasjenili su prvih pet predsjedničkih mjeseci Donalda Trumpa, odvraćajući pozornost javnosti od pokušaja republikanaca u Kongresu da revidiraju američke zdravstvene i porezne sustave.

Kremlj je odbacio zaključak američkih obavještajnih agencija da je Moskva pokušala djelovati u Trumpovu korist, koristeći se hakiranjem poruke e-pošte utjecajnih članova Demokratske stranke. Donald Trump više je puta zanijekao bilo kakvu suradnju s Rusima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene