Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE UTJEČE NA ODNOSE

Kremlj se oglasio o smjeni direktora FBI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trumpova smjena direktora FBI-a Jamesa Comeya je američka unutarnja stvar, objavio je u srijedu Kremlj i dodao da to neće utjecajti na odnose između dviju zemalja.

"To je u potpunosti unutarnja stvar Sjedinjenih Država, suverena odluka američkog predsjednika i nema niti će imati veze s Rusijom", rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Donald Trump je u srijedu izazvao je pravu političku buru smjenom direktora FBI-a Jamesa Comeya, koji je vodio istragu o povezanosti Trumpove predsjedničke kampanje 2016. s Rusijom i mogućem utjecaju te zemlje na ishod izbora.

"Nadamo se da to neće imati nikakav utjecaj na rusko-američke odnose", dodao je Peskov na pitanje o mogućim posljedicama na odnose između dviju sila.

Iznenadna smjena dogodila se u trenutku kada će u srijedu Trump u Bijeloj kući primiti ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, koji se trebao sastati samo s američkim kolegom Rexom Tillersonom i razgovarati o sukobu u Siriji.

Republikanski predsjednik otpustio je Comeya zbog načina na koji je u izbornoj godini vodio istragu o skandalu s elektroničkom poštom njegove suparnice iz demokratskih redova Hillary Clinton.

Smjena Comeya zaprepastila je Washington i izazvala sumnje među demokratima da Bijela kuća pokušava osujetiti istragu FBI-a o upletanju Rusije u američke predsjedničke izbore.

Bijela kuća odbacuje optužbe da je smjena Comeya politički motivirana.

No, pravni stručnjaci ističu kako smjena ne znači da će se istraga FBI-a o umiješanosti Rusije u izbore osujetiti ili prekinuti.

Karijerni dužnosnici FBI-a mogu nastaviti istragu čak i ako se krene u odabir novog direktora Saveznog istražnog ureda, tvrde oni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene