Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izreka kaže kako je "šala istina omotana u osmijeh". Upravo je to ono što se u ponedjeljak dogodilo u Bijeloj kući.


Primanje i ručak za ambasadore pri UN-u, koji su održani u ponedjeljak u Bijeloj kući, poslužili su kontroverznom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kao prilika za šalu na račun američke ambasadorice pri UN-u Nikki Haley.

Vezani članci Donald Trump obratio se iz Bijele kuće - 3 Snimili Trumpov šalabahter: Iz bilježnice čitao govor, označili mu riječi koje treba naglasiti Amy Coney Barrett Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio sutkinju Amy Coney Barett u Vrhovni sud

"Sviđa li se svima Nikki?", upitao je Trump ambasadore. Kroz smijeh je potom dodao: "Ako ne, lako ćemo je zamijeniti". Trump se šalio. I svatko u sobi - uključujući i Haley - to je shvatio. Ali, to ne znači da je samo o tome riječ. O Trumpu je poznato da baš i nema smisla za humor te da voli držati ljude koji rade za njega u stalnoj napetosti.

Primjer je sad već bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon, koji se činio Trumpovim najbližim i najvjerodostojnijim savjetnikom u ranim danima njegove uprave. Ali, potom je pao u nemilost te ga je Trump početkom ovog mjeseca čak i povukao iz Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Nadalje, poznato je isto tako i kako Trump ne voli kad ljudi koji rade za njega počnu dobivati ​​previše pozitivnih kritika. Haley tome savršeno odgovara, posebno nakon strastvenoga govora u UN-u kojim je optužila sirijskog predsjednika Bašara al-Asada za napade na civile.

Haley je, bez sumnje, zvijezda Trumpove administracije, a po nekim glasinama čak se misli da bi mogla biti kandidatkinja za predsjednicu, piše CNN. To Trumpu, koji ne voli dijeliti svjetla pozornice, jednostavno nije dobro sjelo. Stoga, možete biti sigurni da će iskoristiti svaku priliku da "spusti" Haley. Izreka kaže kako je "šala istina omotana u osmijeh". Upravo je to ono što se u ponedjeljak dogodilo u Bijeloj kući.

Podsjetimo nadalje i kako je časopis Vanity Fair objavio svjedočanstvo jednog Trumpova prijatelja o njegovu ponašanju prema supruzi Melaniji nakon što mu je rekla da je trudna s njihovim djetetom. Trump se naglo ohladio te joj postavio uvjet - trudnoća joj ne smije uništiti liniju.