Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo Flynn pa Bannon

Teškoće u suradnji: Trump uklonio još jednog stratega iz Vijeća za nacionalu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je povukao svog glavnog stratega Stevea Bannona iz Vijeća za nacionalnu sigurnost nakon što je odlučeno da više nije potreban u tom tijelu ključnom za vanjsku politiku, objavio je dužnosnik Bijele kuće.

Pretpostavlja se da je Bannonovo uklanjanje iz tog tijela u kojem sjede visoki dužnosnici iz Trumpovog tima za vanjsku politiku povezano sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost H.R. McMasterom za kojeg su dužnosnici rekli da ima poteškoća pri suradnji s Bannonom.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

Visoki dužnosnik Bijele kuće koji je htio ostati anoniman otkrio je da Bannonova prisutnost u Vijeću više nije bila potrebna nakon odlaska Michaela Flynna, Trumpovog prvog savjetnika za nacionalnu sigurnost koji je prisiljen dati ostavku u veljači zbog svojih neprijavljenih kontakata s ruskim veleposlanikom u SAD-u Sergejom Kisljakom prije nego što je Trump preuzeo dužnost 20. siječnja.

Dužnosnik tvrdi kako je Bannon postavljen u Vijeće kako bi kontrolirao Flynna, te da je prisustvovao samo jednom njegovom regularnom sastanku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene