Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE SATIMA

Reporter Domagoj Mikić o stanju na poljsko-ukrajinskoj granici: "U protekla 24 sata u Poljsku je ušao rekordan broj izbjeglica"

Dmevnik Nove TV nastavlja pratiti izbjegličku krizu. Reporter Domagoj Mikić bio je u blizini poljsko-ukrajinske granice.

Na pitanje je li bombardiranje nuklearne elektrane pridonijelo većem egzodusu ljudi iz Ukrajine, Domagoj Mikić u svom javljanju u petak je za Dnevnik Nove TV kazao kako je prema policijskim statistikama u Poljskoj u protekla 24 sata zabilježen rekord: ušlo je više od 100.000 izbjeglica.

Najviše je žena i djece.

Mikić je bio na jednom od najfrekventnijih graničnih prijelaza, na kojem se čeka i više od dva sata.

"Trenutačno se u Poljskoj događa situacija da broj izbjeglica koji dolazi u manje gradove premašuje stvarni broj stanovnika", kazao je Mikić, koji je bio u jednom od improviziranih kampova, u kojem su spremni autobusi koji čekaju kako bi prevezli ljude u najbliže prihvatne centre.

Reporter Nove TV pojasnio je i da se izbjeglice na tom mjestu ne zadržavaju, tu su najduže dva do tri sata kako bi se odmorili i popili topli napitak. Prema statistikama, više od polovice onih koji uđu u Poljsku, svoj put nastavlja dalje prema zapadu.

Nesreću Ukrajinaca pokušavaju iskoristiti i neki drugi, uhićeno je nekoliko desetaka migranata, rekao je reporter Nove TV.

Transport iz prihvatnih centara u unutrašnjost je dobro organiziran, kazao je MIkić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao u Motel Plitvice gdje je smješten dio ukrajinskih izbjeglica koji su stigli u Hrvatsku U BIJEGU OD RATA Plenković posjetio ukrajinske izbjeglice: ''Ovo je samo početak, broj izbjeglih bit će i veći, ali dobrodošli su''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOGOVOR POSTIGNUT, RAT JOŠ TRAJE Dogovorena uspostava humanitarnih koridora, na ukrajinske gradove i dalje padaju bombe

Mikić je razgovarao i s predstavnicima hrvatskih veleposlanstava u Mađarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj i svi su mu rekli da je i tamo povećan pritisak na granicu. Očito je, kako je zaključio, da bombardiranja i daljnja eskalacija ne idu u prilog smirivanju pritiska na Poljsku.  

Na terenu je veliki broj volontera. 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene