Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošteđen

18 godina surađivao s mafijom, ali ipak neće kazneno odgovarati - Evo i zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju sudski su dokazane veze sa sicilijanskom mafijom nakon uhićenja njegovog posrednika s Cosa Nostrom. Berlusconi za suradnju s mafijom neće odgovarati pred zakonom.

Silvio Berlusconi (77), bivši talijanski premijer i jedan od najprepoznatljivijih međunarodnih političara u svijetu, gotovo je dva desetljeća poslovao s talijanskom mafijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Zaključak je to talijanskog Vrhovnog suda u Rimu, nakon što je Berlusconijev posrednik i bivši senator Marcello Dell'Utri osuđen na sedam godina zatvora zbog povezanosti s mafijom.

Berlusconi u centru za oboljele od Alzheimera, volonteri nezadovoljni: 'To je farsa, on je tu zato što je prisiljen'

Berlusconi je uvijek poricao glasine da su iza njegovih velikih i netransparentnih investicija za pokretanje građevinskih i medijskih tvrtki bile veze s mafijom.

Međutim Vrhovni sud Italije prihvatio je argumente tužitelja Aurelija Gallasa da je "18 godina, između 1974. i 1992., Marcello Dell'Utri bio garancija u dogovaranjima između Cosa Nostre i Berlusconija".

Berlusconi je verbalno napao suce i nazvao ih "pristranima". "Ta presuda je nešto što mi ljevica pokušava napraviti još od 1994. godine", rekao je Berlusconi za agenciju ANSA, a prenosi Independent.

Ipak, Berlusconiju se neće suditi za veze s mafijom, jer je nastupila zastara, koja za slučajeve vezane uz mafiju nastupa nakon 20 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene